czwartek, 1 sierpnia 2013

Fasolka szparagowa...

...bo smak tkwi w prostocie
 Uwielbiam. Idealna jako dodatek do kotleta, jajka czy mlodych ziemniakow. Ja natomiast zajadam sie sama fasolka - pelnym, kopiastym talerzem :)
Skladniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 75 g masla
- dymka
- natka pietruszki
- 2 zabki czosnku
- bulka tarta

Przygotowanie:
Fasolke umyc, odciac koncowki, dluzsze przekroic na pol. Ugotowac uwazajac by fasolki nie rozgotowac, powinna byc miekka, ale krucha. Odcedzic. Maslo rozposcic na patelni, oddac pokrojona dymke, przecisniety przez praske czosnek i fasolke. Posypac bulka tarta, chwile przesmazyc. Fasolke podawac posypana duza iloscia natki pietruszki.

Fasola w letniej odsłonieWarzywa Strączkowe - edycja letnia

7 komentarzy:

  1. Iwonko nie wiem,czy się myle,czy nie ale chyba post o fasolce już był:):)
    Nikka

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja uwielbiam ją :) to o fasolce szparagowej. Już biegnę do sklepu i robię. Znów Iwonka mnie zainspirowała.

    VILLOLI

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam fasolkę szparagową, wystarczy mi nawet taka sama, ugotowana:) pychotka:)

    OdpowiedzUsuń