...bo smak tkwi w prostocie
Uwielbiam. Idealna jako dodatek do kotleta, jajka czy mlodych ziemniakow. Ja natomiast zajadam sie sama fasolka - pelnym, kopiastym talerzem :)
Skladniki:- 500 g fasolki szparagowej
- 75 g masla
- dymka
- natka pietruszki
- 2 zabki czosnku
- bulka tarta
Przygotowanie:
Fasolke umyc, odciac koncowki, dluzsze przekroic na pol. Ugotowac uwazajac by fasolki nie rozgotowac, powinna byc miekka, ale krucha. Odcedzic. Maslo rozposcic na patelni, oddac pokrojona dymke, przecisniety przez praske czosnek i fasolke. Posypac bulka tarta, chwile przesmazyc. Fasolke podawac posypana duza iloscia natki pietruszki.
Iwonko nie wiem,czy się myle,czy nie ale chyba post o fasolce już był:):)
OdpowiedzUsuńNikka
Mmm :) Uwielbiam !
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam ją :) to o fasolce szparagowej. Już biegnę do sklepu i robię. Znów Iwonka mnie zainspirowała.
OdpowiedzUsuńVILLOLI
UWIELBIAM!
OdpowiedzUsuńUwielbiam!!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolkę szparagową, wystarczy mi nawet taka sama, ugotowana:) pychotka:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolke:-)
OdpowiedzUsuń